> In 2010 ben ik, Gabrielle Nieuwland begonnen met mijn eigen bedrijf Gab-interieurarchitectuur gevestigd in Schiedam. Ik haal erg veel voldoening uit mijn werk. Ik geloof dat de kwaliteit van het interieur grote invloed heeft op de mensen die zich er in bevinden. Het ontmoeten van nieuwe mensen met hun eigen wensen en karakters, die ik kan begeleiden naar een passend interieur zorgt dat mij werk vernieuwend en inspirerend blijft. Ik geloof dat ik de wereld een stukje mooier kan maken en dat dit niet alleen afhankelijk is van de hoeveelheid geld dat je erin stopt.

 
  

> Ik studeerde in 2003 af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam richting architectonische vormgeving. Tijdens het derde jaar van mijn academietijd zette ik met 13 andere meiden de mini onderneming SMEB op, dit voor extra studiepunten en ervaring in ondernemen. Aan dit praktijkgerichte lesprogramma zat een landelijke wedstrijd verbonden. Creatief als we waren wonnen we de prijzen voor het meest innovatieve product. Maar ook beste logo en uiteindelijk zelfs beste mini-onderneming van 2001 werd tot onze verbazing aan ons uitgereikt. De prijs was meedoen met de Company of the Year Competion in Moscow. Na een week van trainingen, opdrachten en de toerist uithangen werd bekend dat wij hiervoor op de 12de plek eindigde, een geweldige ervaring in enthousiast authentiek ondernemen met 13 meiden van de academie.

 

> Mijn afstudeerproject zorgde voor een nominatie voor de Zuid-Holland vormgevingsprijs in de discipline Architectonische vormgeving. Na een tentoonstelling in de korenbeurs in schiedam van alle genomineerde werd bekend gemaakt dat ik de eerste prijs in ontvangst kon nemen. De jury bestond uit Jan Konings van Buro Schie uit Rotterdam, Miquel Gori van ontwerpburo Solar Initiative uit Amsterdam, Theo Audenaerd beeldredacteur van Volkskrant Magazine en Helene de Vos van Modelabel Stills. Het jurycommentaar luidde:

Gabriëlle Nieuwland constateert in haar eindexamenwerk dat door de komst van het internet het vakgebied van interieurarchitectuur verruimd is. De virtuele ruimte van het internet biedt nieuwe mogelijkheden. Men is op zoek naar een vormgeving van deze ruimten. Het ontwerp de virtuele vakantie ervaring laat dit overduidelijk zien. Zij zoekt naar wat interieur kan zijn. Door het voorspiegelen van drie verschillende virtuele ervaringen/ omgevingen schept zij abstracte toekomstbeelden. De jury prijst het sterke concept voor het zoeken naar een vormgeving voor nieuwe ontstane ruimten en ziet het ontwerp als een veelbelovende start op nagenoeg onontgonnen terrein.